De Nadal a Carnaval, amb feina intensa enmig

foto_cartell

Quan encara no ens hem recuperat de les celebracions de Nadal ja tenim a tocar el Carnaval, una de les festes que es viu amb més intensitat a la nostra ciutat. Abans d’endinsar-nos en el Carnaval 2018, voldria reconèixer l’èxit d’una de les nits de Reis més concorregudes dels darrers anys , amb una meteorologia excel·lent, on cavallistes, banda musical i figurants van ajudar a que veritablement fos una nit màgica. Gràcies a tothom.

D’altra banda, el Carnaval d’aquest any es preveu amb gresca, diversió i moltes novetats. La colla de les “Esponges” protagonitzen la portada de #Guíxols i el rei Carnestoltes prendrà el comandament de la ciutat en breu: la disbauxa està garantida! Una de les novetats més destacades serà el gran envelat instal·lat expressament per a l’ocasió i que encabirà moltes de les activitats, tots els balls programats i el sopar de les colles. També vull destacar el cartell guanyador d’aquest any, realitzat per Roser Matas, i que crec que aglutina en una imatge tota la diversió d’aquests propers dies. Informar-vos del servei de bus gratuït que hi haurà de les 20:30 fins les 3:30 de la matinada per aquells que no vulgueu agafar el vostre vehicle particular. Finalment, trobareu en les pàgines interiors i l’agenda la programació i també rebreu a casa una revista específica sobre el Carnaval 2018.

Pel que fa a les obres de la ciutat veureu a les pàgines interiors com les obres del carrer Sant Domènec i carrer La Creu avancen a molt bon ritme i aviat estaran acabades amb una millora molt substancial de tota la zona de vianants. Ara fa pocs dies hem adjudicat el contracte de les càmeres de seguretat i aviat començarà la seva instal·lació que s’allargarà 12 setmanes. Aquesta és una inversió destinada a millorar la seguretat de la ciutat i que volem anar ampliant any rere any. Comencem amb 14 càmeres. Segur que també haureu vist que han començat les obres de millora de voreres i que s’aniran executant paulatinament durant aquests mesos d’hivern. Pel que fa als grans projectes de ciutat en el moment de rebre aquesta edició del #Guíxols les obres de Rius i Calvet estaran en el seu inici i l’enderroc de l’Agglotap estarà a punt de començar, si no ho ha fet ja. Us anirem informant del seu avenç.

Un del fets destacat d’aquest mes de Gener ha estat la projecció del documental “Les Nenes de la Guerra”, realitzat per l’Amàlia Feixas i tot l’equip d’Auris 10. Un èxit de públic que va necessitar dues sessions al teatre municipal. Un documental que us recomano si voleu conèixer les vivències d’unes nenes en una guerra cruel ( quina no ho és?) i com van viure el temps de la postguerra. 12 nenes valentes que són un exemple de vida i un orgull per la ciutat pel seu coratge, valentia i resistència.